Per a què necessitem energia i d’on l’obtenim. Quanta se’n necessita per a seguir una coreografia?

Per a qualsevol activitat que fem i també per a tots els processos que tenen lloc en el nostre cos, necessitem l’energia que obtenim dels aliments.

A través del sentit de la vista i de l’oïda, podem percebre accions que requerixen energia, com per exemple colpejar una pilota amb la raqueta. Però altres accions i processos que tenen lloc en eixe mateix moment ens passen totalment desapercebudes, com per exemple mantenir-se concentrat durant un partit de tenis.

Reconéixer les accions i processos que ocorren en el nostre cos, durant activitats que requerixen moviment, ens ajuda a entendre les necessitats energètiques de l’organisme i ens anima a descobrir com resoldre-les per mitjà de l’alimentació saludable.

Si vols reflexionar amb els menuts de casa sobre este tema, et proposem que balleu junts qualsevol coreografia de Just Dance. Acabat el ball, respondre a les següents preguntes us donarà bastantes pistes sobre per a què heu necessitat energia:

Vos ha resultat difícil seguir la coreografia sense que us perdésseu? El cor vos ha bategat més ràpid i la respiració era més agitada que abans de començar? Per a què penseu que el vostre cos ha necessitat energia durant la coreografia?

Recordeu  que moltes accions i processos que es duen a terme en l’organisme no es poden percebre amb els sentits. De ben segur que vos sorpreneu en descobrir-ho!

Si vols saber més sobre els aliments que aporten energia, la següent informació et pot interessar