Page 75 - Contes Consum
P. 75
Recepta: Croquetes de peix
Ingredients:
200 g de peix cuit, esmicolat i sense espina
3 gots de llet
4 cullerades de farina de blat
1 anou de mantega
3 cullerades d’oli d’oliva
Sal, pebre i anou moscada al gust
Oli per a fregir
Pa ratllat i ou per a arrebossar
Elaboració:
Primer. En una paella es fon la mantega en l’oli d’oliva. S’hi afig la
farina, remenant fins que es torre una miqueta.
Segon. Hi afegim la llet a poc a poc sense deixar de remenar. Ho
adobem amb la sal, el pebre i l’anou moscada.
Tercer. Quan la beixamel s’haja fet espessa, la retirem del foc i hi
afegim el peix. Ho mesclem bé i ho deixem refredar un dia sencer.
Quart. Per a fer les croquetes preparem un plat amb pa ratllat i
un altre amb l’ou batut. Ajudant-nos amb dues culleres, fem les
croquetes i les passem primer per pa ratllat, després per ou batut
i finalment una altra volta per pa ratllat.
Cinqué. Les fregim en oli calent i ja està!
75