Page 45 - Contes Consum
P. 45
Recepta: Coques de sucre
Ingredients:
125 ml d’aigua
1 culleradeta de sal
½ culleradeta de sucre per a la massa
Sucre en abundància per a damunt de la coca
20 g de rent
300 g de farina
Alguns pinyons
Anís
Elaboració:
Primer. Es desfà el rent amb l’aigua tèbia i es fa una massa amb tots
els ingredients, excepte el sucre, els pinyons i l’anís, que serviran
per a la decoració.
Segon. Es pasta bé la massa obtinguda. Si queda clara i no es pot
treballar, s’hi tira més farina fins a aconseguir una massa consistent
i fina.
Tercer. Fem coques primes i les deixem reposar una hora.
Quart. Encenem el forn a 225 graus i repassem la forma de les
coques: si han pujat massa, les rebaixem una miqueta, o les podem
estirar una miqueta més.
Cinqué. Les pintem amb l’anís i les decorem amb sucre, els pinyons
i les introduïm al forn calentet. Hem de vigilar, perquè en uns 8
minuts les coques ja estan fetes.
45