Els aliments per a dies especials

Una ocasió especial no es produïx cada dia! Anar al cinema, visitar uns cosins molt llunyans, celebrar un aniversari... En estes ocasions especials, a més de fer coses que no fem cada dia, solem celebrar l’ocasió amb un aliment o menjar especial, amb amics o amb la família.

Saber escollir be els aliments que prenem és fonamental per a créixer amb salut. La Piràmide d’Alimentació Saludable organitza els diferents grups d’aliments en funció de la seua freqüència de consum, situant en la cúspide els aliments rics en greixos saturats, sucres simples i sal, perquè estos aliments ens aporten nutrients que el nostre organisme necessita en quantitats proporcionalment més xicotetes que els que ens aporten els cereals, les verdures o el peix, per exemple.

Si sabem el motiu pel que alguns aliments es reserven per a ocasions especials i perquè altres són necessaris tots el dies o diverses vegades a la setmana, podrem aportar els nutrients que el nostre cos necessita en la proporció adequada.

Per sort, tenim ferramentes que ens ajuden a saber si un aliment es adequat per a prendre habitualment o deixar-lo per a ocasions especials: la informació sobre els ingredients i els valors nutricionals de la etiqueta dels aliments, que ens permeten comparar productes abans de decidir quin comprar o consumir.