De petits aprenem amb quin cobert es menja la sopa i amb quin es talla la carn i el peix. Estes i moltes altres coses les hem apreses observant les nostres persones majors: pares, mares, germans majors, ties o iaios.

Per mitjà de la socialització a la cuina i a la taula, coneixem la diversitat d'aliments que formen part de la dieta, aprenem a cuinar-los i a conservar-los, observem algunes normes de conducta i gaudim de les celebracions, entre moltes altres coses. Tot això ens ajuda a construir els nostres hàbits i costums d'alimentació saludable.  Però per a que este aprenentatge tinga lloc, cal que no hi haja interferències.

Segons l'estudi elaborat per la Cooperativa Consum entre els participats de la 12a edició del Concurs de Contes Dia Mundial del Consumidor, quasi un 70% dels alumnes de entre 8 i 9 anys mengen o sopen veient la televisió o el mòbil. Necessitem educar en l'ús responsable de la televisió i el mòbil? Potser el curt Pass the Salt t'ajudarà a repondre la pregunta.